RSA najaarsdag 2014 (i.s.m PBL) Buitenlandse kenniswerkers in Nederland

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) publiceert begin november de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar buitenlandse kenniswerkers in Nederland. Hoogopgeleide arbeidskrachten die ervoor kiezen om (tijdelijk) in ons land te komen werken. Rond dit thema organiseert het PBL op dinsdagmiddag 18 november een mini-conferentie in Den Haag. U bent van harte welkom!

Migratie van hoogopgeleide arbeidskrachten heeft de afgelopen decennia een hoge vlucht genomen. Ook ons land trekt steeds meer kenniswerkers. Toch blijven we hierin achter bij andere landen. Wat weten we eigenlijk van de buitenlandse kenniswerkers in Nederland? Waar komen ze vandaan en in welke sectoren werken ze? Wat brengt hen naar Nederland? En wat kunnen overheden en bedrijfsleven doen om de juiste mensen aan te trekken?

Op de conferentie zal PBL-onderzoeker Otto Raspe de belangrijkste onderzoeksresultaten presenteren. Daarnaast komen andere sprekers uit de wetenschap en praktijk aan het woord en gaan we met het publiek in discussie. 

 

Waar en wanneer?

Dinsdag 18 november 2014, van 15.00 – 17.00 uur. Zaal open vanaf 14.30 uur, na afloop borrel. Locatie: Kivi Niria, Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag. Toegang gratis.

Wilt u aanwezig zijn? Dan verzoeken wij u via de PBL-website aan te melden: http://www.pbl.nl/nieuws/nieuwsberichten/2014/pbl-miniconferentie-buitenlandse-kenniswerkers-in-nederland

 

 

 


Speak Your Mind